• El projecte ‘Una Mar de Contes’ ha estat impulsat pel Grup d’Acció Local Mar de l’Ebre i el Grup d’Acció Local Pesquer Costa Brava, amb la col·laboració de la Federació Nacional Catalana de Confraries de Pescadors 
  • El recull de contes infantils es pot veure online al canal de Youtube del GALP Mar de l’Ebre, del GALP Costa Brava i del Far FM. Cada dimarts, des del 31 de maig, i de forma quinzenal, s’estrenarà un nou capítol als perfils de Youtube de les entitats on ja s’hi pot trobar el primer conte. 

El Grup d’Acció Local Mar de l’Ebre (GALP Mar de l’Ebre) i el Grup d’Acció Local Pesquer Costa Brava (GALP Costa Brava), amb la col·laboració de la Federació Nacional Catalana de Confraries de Pescadors, han impulsat ‘Una Mar de Contes’, un projecte territorial per posar a l’abast el coneixement, els valors i el patrimoni marítim als nens i a les nenes a través d’un recull de 10 contes infantils, en format audiovisual, que tenen com a fil conductor el mar Mediterrani. La iniciativa s’emmarca dins el projecte de cooperació Una Mar d’Història.  El gerent del GALP Mar de l’Ebre Joan Alginet  posa en valor “la importància pedagogica d’explicar i aproximar el mar als nostres xiquets i xiquetes, i els contes son un instrument molt útil”

El projecte engloba un recull d’històries salades per tal que els infants tinguin referències pesqueres i portuàries i s’acostumin a incorporar l’escenari marítim, tan poc explicat, al seu imaginari. Tot i això, no totes les històries són exclusives de pescadors, sinó que també s’agafa el mar com a tret identificador del caràcter mediterrani, de la cultura mediterrània i dels pobles costaners i pesquers. D’aquesta manera, també s’expliquen relats sobre la cuina marinera, les supersticions dels pescadors i de les pescadores i l’estat dels mars i oceans, a més d’històries que recorren a aspectes més culturals del nostre país com els jocs de mans o de paraules. 

‘Una Mar de Contes’ es podrà veure online al canal de Youtube del GALP Mar de l’Ebre GALP Costa Brava, del i del Far, el programa radiofònic mariner de Catalunya. Cada dimarts, des del 31 de maig, i de forma quinzenal, s’estrenarà un nou capítol als perfils de Youtube de les entitats on ja s’hi pot trobar el primer conte: “Moneda de Canvi”. Els contes, que tenen una durada d’entre 4 i 7 minuts aproximadament, estan realitzats per El Far Comunicació i l’artista Ull Distret.Alginet ha recordat que “el GALP ha tingut sempre com a objectiu el fet de treballar de forma coordinada amb les escoles per a que el mar i la feina dels pescadors i pescadores no sigui el gran desconegut de la nostra societat”. Per això, es realitzará el proper curs escolar un projecte molt ambiciós a nivell de formació escolar.

Share This