La Confraria de Pescadors de l’Ametlla de Mar ha acollit una jornada de formació i debat amb els pescadors artesanals sobre com comercialitzar millor la pesca de la tonyina vermella

El GALP Mar de l’Ebre, amb el suport del Fons Europeu Marítim de la Pesca i l’Aqüicultura i la Generalitat de Catalunya, ha organitzat una jornada de treball centrada en la pesca artesanal de la tonyina vermella. L’esdeveniment ha tingut lloc a la Confraria de Pescadors de l’Ametlla de Mar, i ha comptat amb la participació de pescadors de la demarcació de Tarragona. Aquest projecte forma part d’una iniciativa de cooperació entre tots els Grups d’Acció Local Pesquers (GALP) de Catalunya i la Federació Nacional Catalana de Confraries de Pescadors, amb l’objectiu de posar en valor el paper clau que té la pesca artesanal en la sostenibilitat dels recursos marins i la seva economia local.

Un impuls per a la comercialització de la tonyina vermella de pesca artesanal

La jornada ha buscat proporcionar als pescadors eines de formació per millorar els processos de comercialització de la tonyina vermella i fer més competitiva la seva activitat. Una part destacada de la formació anirà a càrrec de pescadors de Montpeller, que han impulsat un projecte de revalorització de la tonyina vermella a França  consolidant-lo com un model d’èxit en la gestió i comercialització d’aquest recurs. Aquesta col·laboració internacional permetrà compartir experiències i bones pràctiques que poden ser adoptades pels pescadors locals. Segons el gerent del GALP Joan Alginet, “volem empoderar els nostres pescadors artesanals que van a pescar la tonyina vermella, oferint-los instruments que els permetin guanyar-se millor la vida  posant en valor la seva modalitat de pesqueria”. En aquest sentit, el president del GALP Mar de l’Ebre  Eusebio Rosales ha explicat que “l’objectiu final d’aquestes jornades hauria de permetre obtenir una certificació de qualitat que vagi amb la línia de les exigències dels consumidors”.

Un diàleg entre tradició i futur

La jornada no només s’ha centrat en la formació tècnica, sinó que també ha fomentat un espai de diàleg i debat entre pescadors, entitats locals, i experts en el sector pesquer, sobre els reptes i oportunitats del futur. Això ha ajudat a construir una estratègia conjunta per garantir el futur d’una pesca que respecti tant els valors tradicionals com els criteris de sostenibilitat.

Sobre el GALP Mar de l’Ebre

El GALP Mar de l’Ebre és una entitat dedicada a impulsar el desenvolupament sostenible de les zones pesqueres a través de la col·laboració amb actors locals i projectes que afavoreixen la innovació, el creixement econòmic i la preservació dels recursos marins.

L’Ametlla de Mar, 3 d’octubre de 2024

Share This