L’assemblea general aprova també el pressupost ordinari per l’anualitat 2024 i la comissió avaluadora dels ajuts

L’assemblea general del GALP Mar de l’Ebre celebrada a Sant Jaume d’Enveja ha aprovat aquesta tarda entre d’altres qüestions l’adhesió de l’entitat a l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA). Aquesta associació és la xarxa regional de desenvolupament rural de Catalunya que dona suport i representa als Grups d’Acció Local (GAL) catalans i que ara també agruparà els GALP pesquers. Amb la incorporació del GALP Mar de l’Ebre, aquesta entitat d’abast nacional reformularà els seus objectius per tal d’incorporar la vessant marítima i pesquer a la seva activitat. El president del grup Eusebio Rosales ha fet una valoració molt positiva d’aquesta adhesió i ha agraït la generositat dels GAL per tal d’acceptar reformular els seus estatuts i donar cabuda al desenvolupament local participatiu en l’àmbit de l’economia blava.  Rosales ha avançat també que els GALP pesquers estan treballant amb la constitució d’una associació catalana de grups de pesca per tal de coordinar accions i impulsar projectes de manera conjunta. “El sector pesquer i aqüícola hem trobat amb els GALP un punt de suport i d’impuls molt important,  fet que ens permet afrontar la incertesa del futur amb més i millors oportunitats” ha expressat Eusebio Rosales.

Pressupost del 2024 i avaluació de la convocatòria del 2023

L’assemblea del GALP també ha aprovat el pressupost de l’entitat pel 2024, que ascendeix a 153.471,68 euros, i la proposta de quotes pels associats. Al mateix temps també s’ha donat compte del resultat de l’avaluació de la convocatòria d’ajuts del 2023 En aquest sentit,  a la convocatòria de l’any passat es van seleccionar i subvencionar 23 projectes, el 39% dels quals han estat projectes privats; un 35% han estat projectes pesquers/aqüícoles; un 13% projectes públics i un 13% projectes amb una finalitat social. D’aquests 23 projectes, un 57% han estat projectes productius i un 43% projectes no productius. Deltebre ha estat el municipi on més projectes s’han finançat amb un total de 8, seguits de la Ràpita amb 6, 2 projectes a l’Ametlla de Mar, Amposta, Sant Jaume d’Enveja i l’Ampolla i 1 a Alcanar. Dels 500.000 euros anuals de dotació de la convocatòria, 145.638,53€ han anat a parar a activitats impulsades pel sector privat; 176.050,74€ a mans del sector pesquer i aqüícola; 146.724,35 al sector públic i 31.583,38€ a mans del sector social. L’execució de la convocatòria ha estat d’un 95,1%,

Altres assumptes

L’assemblea general del grup ha aprovat també la proposta de comissió avaluadora dels ajuts per a l’anualitat 2024 així com una modificació dels estatuts pel tal de canviar l’exercici social de l’entitat.

La Ràpita, 17 de gener de 2024

Share This