Es tracta de la primera trobada entre els dos Grups d’Acció Locals Pesquers (GALP) del país que s’ha preparat per establir contactes i amb l’objectiu de posar en valor el producte pesquer de proximitat d’aquestes zones. L’activitat ha estat encapçalada pels representants dels GALP de la Costa Brava i de les Terres de l’Ebre, i ha comptat amb la participació dels alcaldes de Palamós, Sant Carles de la Ràpita i l’Ametlla de Mar. A les Terres de l’Ebre, el GALP està format per: 7 municipis,5 confraries de pescadors, i diverses empreses i associacions amb l’objectiu de fomentar una activitat pesquera sostenible a partir de la protecció del medi ambient i els recursos naturals, i potenciar alhora la comercialització dels productes com a pilar bàsic de la viabilitat del sector, que afegeixin valor als municipis i al territori costaner.

El port de Palamós ha acollit, aquest dimarts, una Jornada de sinèrgies per a la cooperació entre els dos Grups d’Acció Local Pesquera (GALP) de Catalunya, el de les Terres de l’Ebre i el de la Costa Brava. Es tracta de la primera trobada entre els dos grups de treball d’aquetes organitzacions que s’ha preparat per establir contactes i amb l’objectiu de posar en valor el producte pesquer de proximitat d’aquestes zones, enfortint la cohesió per un bé comú en la gestió pesquera del Mediterrani i per dinamitzar l’economia del territori amb la contribució del sector pesquer.

L’activitat ha estat encapçalada pels representants dels GALP de la Costa Brava i de les Terres de l’Ebre, i ha comptat amb la participació dels alcaldes de Palamós, Lluís Puig; de Sant Carles de la Ràpita, Josep Caparrós; i de l’Ametlla de Mar, Jordi Gaseni; així com del president del GALP Mar de l’Ebre Eusebio Rosales i del gerent Joan Alginet. Durant la jornada s’han fet visites a la Confraria de Pescadors de Palamós el Museu de la Pesca, l’Espai del Peix i també a la llotja durant la subhasta.

 

  • https://www.facebook.com/Mar-de-lEbre-1840468732833244/?fref=ts
  • https://twitter.com/grupacciolocal

 

Sant Carles de la Ràpita, 2 d’agost de 2017.

 

Share This