El GALP Mar de l’Ebre ha participat avui a Seafood Expo Global 2022 que es celebra durant els dies 26 i 28 a Barcelona, dels actes organitzats pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural per tal de fer balanç de la seva acció al territori després de sis convocatòries d’ajudes i a la recta final de l’actual Fons Europeu Marítim i de la Pesca (FEMP).  En concret, i des de la seva posada en marxa al 2016, el GALP ha repartit 2,3 milions d’euros en un total de 117 projectes als set municipis amb activitat pesquera i marítima de les Terres de l’Ebre. D’aquests 117 projectes, un 37% s’han impulsat a la Ràpita amb un total de 43, seguits dels 34 que s’han executat a Deltebre, 11 a l’Ametlla de Mar i l’Ampolla, 8 a Amposta, 7 a les Cases d’Alcanar i 3 a Sant Jaume d’Enveja. Una dada importat és que d’aquets 117 projectes, un 61% dels imports concedits han estat entre 0 i 20.000 euros, tipologia de projectes doncs, petita i mitjana. El gerent del GALP Joan Alginet ha expressat que “els resultats que presentem a la recta final del període del FEMP son exemplars, que son el resultat del treball de la junta directiva i la complicitat  compromís de la direcció general de Política Marítima i Pesca Sostenible”. En aquest sentit el gerent ha posar en valor que els projectes estan repartits pels set municipis pesquers i que s’han executat en un 82%, una xifra que s’allunya d’altres GALP de l’Estat. “Hem concedit un 99,15% dels recursos disponibles per a projectes i han dominat claríssimament els projectes productius. Estem contribuint de manera decisiva a l’impuls de l’economia blava a les Terres de l’Ebre” ha afirmat Alginet.

El president de l’entitat Eusebio Rosales ha fet una valoració molt positiva del funcionament de l’entitat que presideix des de 2016 i que avala “la necessitat de seguir tenint un actor com el GALP per acompanyar i fer visible l’economia blava com agent dinamitzador als municipis de les Terres de l’Ebre”. Rosales ha manifestat que estan treballant amb la Generalitat per tal de disposar de més recursos per a les futures convocatòries ja que amb 500.000 euros per anualitat queden molts projectes fora i “no podem frenar els projectes ni les il·lusions de la gent que veuen l’economia que depèn del mar com una oportunitat”.

Reconeixement a l’Ajuntament de l’Ampolla

Un dels actes de Seafood ha estat el reconeixement a la contribució a l’Estratègia Marítima de Catalunya 2030 que la direcció general de Política Marítima i Pesca Sostenible ha concedit a un projecte del GALP impulsat per l’Ajuntament de l’Ampolla pel projecte Gastromar i que va rebre finançament a la convocatòria d’ajuts del 2021 i 2022. Va recollir el reconeixement l’alcalde de l’Ampolla Francesc Arasa, acompanyat del tinent d’alcalde Jose Luis Pitarque i la regidora Meritxell Faiges.

Suport institucional

A Seafood Expo Global s’ha desplaçat una bona representació del GALP encapçalada pel president de l’entitat Eusebio Rosales, el vicepresident i alcalde de l’Ametlla de Mar Jordi Gaseni i diversos membres de la junta directiva com l’alcalde de la Ràpita Josep Caparrós o el president de FEPROMODEL Álvaro Acero. 

Share This