El Grup d’Acció Local de Pesca Mar de l’Ebre donarà mascaretes certificades per frenar l’expansió de la COVID-19 a tot el sector del mar a les Terres de l’Ebre. La voluntat del grup és que tant els mariners de les llotges ebrenques com el sector de l’aqüicultura i les activitats que depenen de l’economia blava a les Terres de l’Ebre disposin d’aquesta mascareta corporativa i així garantir la seguretat en el seu entorn laboral. Un àmbit laboral i professional que suposa un percentatge molt rellevant per a l’economia ebrenca.

El president i gerent del GALP han fet entrega aquesta tarda de les primeres mascaretes a les embarcacions de la Ràpita. Per a Eusebio Rosales, president del GALP Mar de l’Ebre la iniciativa correspon a la voluntat del GALP de posar en valor “el que representen els homes i dones de la mar, portant cada dia a terra peix i marisc per al consum humà en un moment de pandèmia i de dificultat”. Rosales afegeix que “la situació que ha generat la COVID-19 ha comportat una reorganització del sector pesquer per a garantir la subhasta diària a les llotges ebrenques a fi d’evitar que els possibles contagis entre els mariners posin en risc un servei essencial com es la venda de peix.” Per la seva banda el gerent del grup Joan Alginet ha presentat la iniciativa com “un gest de responsabilitat i afecte cap als sectors de l’economia blava que han estat treballant amb tot moment de la pandèmia.” Miguel Carles, president de FEPROMODEL agraïa el gest al GALP “per tenir consideració de la seguretat sanitària dels homes i dones que treballen de forma incansable a les badies del Delta, en un any 2020 que volem que passi quan abans millor.”

En total es repartiran un total de 1.500 mascaretes a les cinc confraries de les Terres de l’Ebre, a FEPROMODEL i a les entitats associades del grup.

Share This