Es destinen més de 700.000€ al Grup d’Acció Local Pesquer Mar de l’Ebre per a gestionar ajuts per més de 2,8M€ al territori

  • https://www.facebook.com/Mar-de-lEbre-1840468732833244/?fref=ts
  • https://twitter.com/grupacciolocal
  
  • https://www.facebook.com/Mar-de-lEbre-1840468732833244/?fref=ts
  • https://twitter.com/grupacciolocal
  • https://www.facebook.com/Mar-de-lEbre-1840468732833244/?fref=ts
  • https://twitter.com/grupacciolocal

Avui dimecres 14 de juny ha tingut lloc a la sala d’actes de la Confraria de Pescadors Verge del Carme de Sant Carles de la Ràpita l’acte de signatura del conveni de col·laboració entre el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i el Grup d’Acció Local Mar de l’Ebre per a l’aplicació del desenvolupament local participatiu en el marc de l’execució a Catalunya del programa del Fons Europeu Marítim i de la Pesca 2014-2020.

L’acte ha estat presidit pel director general de Pesca i Afers Marítims de la Generalitat de Catalunya Sergi Tudela, per Eusebio Rosales president del GALP Mar de l’Ebre i patró major de la Confraria de la Ràpita i per l’alcalde de la ciutat Josep Caparrós.

L’obertura de l’acte ha anat a càrrec d’Eusebio Rosales, president del GALP que ha agraït el “treball d’equip que estan fent els membres de la junta i l’equip tècnic del GALP”, amb el compromís únic de “revertir tot l’esforç al territori”. Eusebio Rosales ha manifestat que “per al sector pesquer i aqüícola de la zona aquestes ajudes han de ser motivades per la voluntat de fer créixer” i de consolidar el sector.

Per la seva part, el director general de Pesca i Afers Marítims Sergi Tudela ha manifestat el “compromís de la direcció general de Pesca i Afers Marítims en la posada en marxa dels Grups d’Acció”, com un “compromís de país”, de millora de la competitivitat i de reforç a uns sectors que són estratègics a Catalunya. A més, el director va emplaçar els GALP a “afrontar la cooperació com un repte”, i situar el “Mediterrani com una zona geogràfica on s’estan decidint accions importants en el marc de la Unió Europea”.  Sergi Tudela va avançar que la propera convocatòria d’ajuts estava prevista per el setembre d’enguany.

L’alcalde rapitenc Josep Caparrós ha conclòs l’acte afirmant que el GALP Mar de l’Ebre està fent una bona feina per tal de donar-se a conèixer al territori ja que per als municipis que hi formen part és una bona oportunitat per dinamitzar les economies locals que depenen del mar. L’alcalde de la Ràpita ha emplaçat “a totes les institucions del territori a donar-hi suport, a treballar plegats en la mateixa direcció i a fer útils els recursos que Brussel·les i la Generalitat han posat a la disposició del territori.”

Aquest conveni té per objecte establir les condicions i obligacions que assumeix el GALP Mar de l’Ebre com a entitat col·laboradora del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació en la seva doble vessant d’agent dinamitzador de l’estratègia de desenvolupament local participativa de la zona pesquera compresa entre l’Ametlla de Mar i Alcanar i d’agent que participa en la gestió i el control dels ajuts per assolir els objectius de la prioritat 4 en el marc del Programa Operatiu del Fons Europeu Marítim i de la Pesca per al període 2014-2020. Així doncs, amb aquest conveni s’estableix una dotació de 714.636,40€ per a despeses de funcionament i animació que provenen en un 85% del Fons Europeu Marítim i de la Pesca i d’un 15% per part de la Generalitat.  Al mateix temps es contempla el pressupost pel territori i l’estratègia del GALP Mar de l’Ebre de la prioritat 4 per a tot el període del Programa Operatiu del FEMP. En total s’assignen 2.858.545,62€ en l’aplicació de les operacions de desplegament de l’estratègia i 500.000€ en activitats de cooperació.  Aquestes aportacions també provenen en un 85% del Fons Europeu Marítim i de la Pesca i d’un 15% per part de la Generalitat.

L’àmbit territorial del GALP Mar de l’Ebre abasta 509,8km2 amb una població de 71.185 habitants que integren els municipis pesquers de l’Ametlla de Mar, l’Ampolla, Deltebre, Sant Jaume d’Enveja, Amposta, Sant Carles de la Ràpita i Alcanar.

L’acte ha acabat amb una foto de família dels membres del GALP Mar de l’Ebre, les autoritats presents i el director general de Pesca a la terrassa de la Llotja de la Confraria de Pescadors de Sant Carles de la Ràpita.

 

Share This