L’alcaldessa de l’Ametlla de Mar Eva del Amo, és la nova vicepresidenta del grup juntament amb el president de FEPROMODEL, Àlvaro Acero.

L’assemblea general del GALP Mar de l’Ebre celebrada a la Ràpita ha aprovat aquesta tarda l’Estratègia de Desenvolupament Local Participativa pel període 2023-2029 del Fons Europeu Marítim de la Pesca i l’Aqüicultura. Aquest document, clau per ser seleccionats per part de la direcció general de Política Marítima i Pesca Sostenible de la Generalitat de Catalunya ha estat ratificat per unanimitat pels associats del GALP Mar de l’Ebre. La futura estratègia que es presentarà formalment abans del 31 de juliol, s’ha elaborat mitjançant un procés participatiu a través d’entrevistes, trobades d’associats i de diversos actors relacionats amb l’economia blava de les Terres de l’Ebre. Aquesta estratègia es desenvoluparà a partir de 5 objectius estratègics: crear noves oportunitats ii augmentar el valor afegit del producte marítim “del mar al plat” ; fomentar la diversificació de l’economia blava de la Mar de l’Ebre; protegir i recuperar el patrimoni natural i treballar per l’adaptació i la mitigació del canvi climàtic; afavorir l’ocupació de joves i el relleu generacional, reconèixer i potenciar el paper de la dona al mar i conservar i difondre el patrimoni pesquer i per últim fomentar la cooperació i la governança entre tots els actors per assolir un model de gestió funcional i sostenible. El document, que conté 158 pàgines fa un anàlisi i caracterització dels municipis pesquers, una diagnosi i anàlisi DAFO del territori així com defineix la missió, visió  valors de l’estratègia.  Segons el document, el GALP Mar de l’Ebre “pretén convertir-se en una referència en el disseny i implementació d’accions en l’àmbit de la pesca i l’aqüicultura i activitats vinculades al mar pensades per promoure un desenvolupament econòmic divers, circular, equilibrat, participat i sostenible dels nostres municipis”.

Pel president del GALP Eusebio Rosales “la nova estratègia del FEMPA parteix de la feina feta aquests últims anys amb el FEMP però amb una voluntat d’incorporar totes les visions i necessitats que té l’economia blava a les Terres de l’Ebre. Volem avançar i construir el futur marítim junts”. 

A l’assemblea s’ha informat també que l’alcaldessa de l’Ametlla de Mar Eva del Amo, serà la vicepresidenta del grup en substitució de Jordi Gaseni, que ha deixat de ser l’alcalde del municipi pesquer. A més, s’ha reforçat la junta directiva del grup creant una nova vicepresidència d’Aqüicultura davant el nou FEMPA i que serà ocupada pel president de FEPROMODEL, Àlvaro Acero. S’incorporen a la junta directiva Marc Brunet en representació de l’Ajuntament de la Ràpita i que substitueix a Josep Caparrós i Marc Chavalera en representació de l’Ajuntament d’Alcanar que substitueix a Jordi Monfort.

En el decurs de la trobada, s’han presentat també els resultats provisional de a última convocatòria d’ajuts del FEMP que s’han resolt durant l’any 2023 així com l’auditoria de comptes de l’anualitat 2022.

La Ràpita, 13 de juliol de 2023

Share This