El GALP Mar de l’Ebre va participar dimecres passat a un showcooking al Mercat de la Boqueria de Barcelona per tal de promocionar el peix de les llotges de les Terres de l’Ebre. L’acció, que s’emmarca amb el projecte “la Mar de Bé” que impulsa el GALP de la Costa Brava, va consistir en l’elaboració de tres receptes on l’ingredient principal era el llagostí, la sèpia i la orada.

Receptes, que va cuinar el xef gironí Quim Casellas amb la participació del gerent del GALP Mar de l’Ebre Joan Alginet. “Promocionar el peix i marisc ebrenc a un punt neuràlgic com es el Mercat de la Boqueria, és una acció més de les que hem fet per revaloritzar el nostre producte i que ha de servir per visibilitzar la feina dels nostres pescadors” afima Alginet.

El gerent, explicava que aquestes tres espècies estan força presents ales cinc llotges ebrenques i que la seva venda van suposar l’any 2020 uns ingressos de 3,6M€. Pel que fa a quilos, es van capturar un total de 200.000 quilos; 90.000 de sèpies i 70.000 de llagostins. Alginet remarcava que “els pescadors ebrencs ens porten cada dia a port, el millor del mar, i ho fan amb respecte al recurs, al fons marí i al medi ambient, ja que a part de la seva feina, recullen al mar el que tirem als nostres pobles i ciutats”.

Sant Carles de la Ràpita, 3 de setembre de 2021

Share This