El GALP Mar de l’Ebre ha elaborat una sèrie de vídeos divulgatius que sota el nom “Diàlegs de la Mar de l’Ebre” pretenen analitzar i abordar el futur del sector pesquer i aqüícola a les Terres de l’Ebre. Per al GALP, garantir la continuïtat del sector forma part de l’estratègia de desenvolupament local participativa (EDLP) que impulsen a la zona des de 2016. Per aquesta raó s’han preparat un seguit de converses entre diferents actors representatius del món pesquer, aqüícola i vinculats a l’economia blava i on aborden el passat, present i futur del sector des de diverses lògiques i punts de vista. 

“Hem buscat diversos testimonis que de forma directa poden contribuir a un diàleg sincer i pròxim, que ha de servir per seguir dotant de present i futur l’activitat marítima a les Terres de l”Ebre” ha expressat el gerent del GALP Joan Alginet.  El gerent del grup ha expressat que l’objectiu és dur a terme “una reflexió i que els i les joves que tinguin pensat dedicar-se al mar, tinguin testimonis de primera mà que els facilitin encaminar-se a la professió”. A més, ha afirmat que “malgrat els moments de dificultat que travessa el sector, cal ser optimistes per aconseguir un sector preparat, modern i inclusiu.”

Les quatre primeres capsules les protagonitzen Joan Balagué i Isabel Betoret com a secretaris de les confraries de pescadors de la Ràpita i l’Ametlla de Mar respectivament; Vicent Balagué i Josep Molina, com a ex Patró Major de la Confraria Verge del Carme de la Ràpita i Josep Molina, expresident de la Federació Territorial de Confraries de Pescadors de Tarragona; Óscar Vallejo i Miguel Sainz de Aja, com a directors de l’Institut d’Estudis Professionals Aqüícoles i Ambientals de Catalunya i de l’Institut Escola de Capacitació Nauticopesquera de Catalunya i Jesús Gómez i Joan Alginet, com a director dels serveis territorials d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i gerent del GALP Mar de l’Ebre respectivament.

Aquest divendres 29 d’octubre s’estrenarà pel canal de youtube del GALP Mar de l’Ebre la primera capsula. L’acció està finançada per la Diputació de Tarragona, el Fons Europeu Marítim i de la Pesca i pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya.

Sant Carles de la Ràpita, 27 d’octubre de 2021.

Share This