Després de mesos de retard, el passat divendres 22 de desembre va obrir-se la convocatòria per el 2018 i 2019.

La junta directiva del GALP Mar de l’Ebre ha anunciat avui dijous en roda de premsa que ja està oberta la convocatòria d’ajuts del Fons Europeu Marítim i de la Pesca (FEMP) 2014-2020 després de mesos d’incertesa. De fet, dijous dia 21 de desembre va sortir publicada al BOE la convocatòria, i des de divendres 22,  ja es poden presentar els projectes al registre de la Confraria de Pescadors de la Ràpita o als Serveis Territorials d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació. En concret aquesta convocatòria està dotada en mig milió d’euros per el 2018 i mig milió per el 2019 i està cofinançada per la Unió Europea i la Generalitat de Catalunya en un 85 i 15% respectivament. El termini de presentació de projectes acaba el 31 de gener de 2018.

L’objectiu d’aquests ajuts és la creació de llocs de treball del sector pesquer, l’augment del valor afegit dels productes de la pesca i l’aqüicultura, la diversificació de l’activitat pesquera, el foment de l’economia blava, la protecció del medi ambient territorial, la protecció i recuperació del patrimoni cultural dels municipis pesquers, el foment de la cohesió social i l’impuls en les comunitats locals de mecanismes de participació local i nous models de governança.A la roda de premsa han participat el vicepresident del GALP Mar de l’Ebre i alcalde de l’Ametlla de Mar Jordi Gaseni, el membre de la junta directiva i president de FEPROMODEL Miguel Carles i el gerent del grup Joan Alginet.

Per a Gaseni l’obertura de la convocatòria d’ajuts suposa “disposar d’un instrument al servei de la cohesió territorial dels municipis pesquers i a la vegada una oportunitat per fer créixer l’activitat econòmica vinculada al turisme, a la pesca i a l’aqüicultura”. L’alcalde calero ha ressaltat la “gran feina de difusió que s’ha fet del GALP a les Terres de l’Ebre” durant aquest any passat i ha lamentat el retard de la convocatòria arran de l’aplicació de l’article 155.

Per la seva part el gerent del GALP Joan Alginet ha explicat amb detall el procediment administratiu que comporta l’obertura d’aquesta convocatòria, els terminis i la documentació requerida per presentar els projectes. “Certament, per raons alienes al GAL i al govern català, ens queda poc marge per presentar les sol·licituds però per sort havíem fet ja un treball tècnic previ molt important i d’assessorament de manera que quan s’ha presentat l’ordre de la convocatòria ja teníem molta feina feta”, ha destacat el gerent del Grup d’Acció Local, Joan Alginet. El gerent ha agraït la feina i el compromís de suport del director general de Pesca i Afers Marítims de la Generalitat de Catalunya Sergi Tudela per creure amb els GALP i donar-los recolzament en moments de certa incertesa. El gerent del GALP s’ha posat a la disposició d’aquells futurs promotors que estiguin dubtant de presentar-se a la convocatòria o no, així com ha ofert tot el suport tècnic i administratiu del grup.

 

 

Share This